• Foreldremøte med tema barns psykiske helse.

Foreldremøte med tema!
    Anne Hilde Lystad kommer på årets temamøte for foresatte og vil snakke om hvordan vi som voksne kan være med å bedre barns psykiske helse.
    Vi ønsker foresatte hjertelig velkommen 20.mars kl. 19.30.

• DRIVHUSET VÅRT!

Vi er så heldig å ha fått vårt eget drivhus. Her dyrker barna snack agurker, tomater, paprika, chili og vi prøver oss på avokado og druer. Barna er etter tur ansvarlig for vanning, stell og til slutt innhøsting og spising. Barna synes så klart at våre egenproduserte grønnsaker smaker bedre enn de i butikken!!

• Miljøfyrtårn!

29.mars kommer selveste ordføreren og skal overrekke beviset på at vi har blitt Miljøfyrtårn. Barn og voksne er flinke til å være bevisste på å ta vare på naturen og ressursene våre.

• Søke barnehage plass

Skal du søke barnehage plass. Gå inn på alesund.ist-asp.com.
    Ta kontakt om noe er uklart.

• Egenprodusert jordbærsylte

I dag har alle de store barna med iver og lyst laget eget jordbærsyltetøy. Noen skulle ha det til lørdagsgodt, andre skulle dele det med mamma og pappa til kvelds.

Kos dere med jordbærsylte!

• Klekking pågår!

Da er klekking i gang! Vi er ennå noen egg som ikke har klekket.

• Egg til ruging!

Vi venter i spenning! 12 egg i rugemaskina. I fjor ble det ti kyllinger av ti egg. I år har vi 12 egg fra litt forskjellige høner. Noe små og noen store. Dette blir spennende. Vi snur på dem hver dag og har nedtelling på 21 dager til klekking.

• KARNEVAL

KARNEVAL I BARNAS HAGE FOR STORE OG SMÅ. VI KOSER OSS MED SAMBARYTMER, KLOVN, KATTA I SEKKEN OG GOD MAT. ALLE BARNA STILLER I PYSJAMAS OG VI MALER DEM ETTER DERES ØNSKE.

• TEMAKVELD FOR FORELDRE MED GODI KELLER!

Tirsdag den 10. februar har vi temakveld for dere forelde., vi har fått selveste Godi Keller til å holde foredrag for oss. " Ditt livskompetente barn". Ønsker alle foreldre velkommen kl. 19.00.
    Vil dere lese mer, se tilsendte mail.

• SKIDAG I FANTASTISK SNØ!!

Vi har hatt en strålende dag i dette fantastiske været.
    Barna har kost seg ute i hele dag med skiløype rundt barnehagen, aking, grilling av fiskekaker og pølser. Kakao, gulrøtter og blomkål.

• Ønsker velkommen til nye og "gamle" barn!

Da er vi i full gang igjen etter noen uker med sommermodus. Kjekt å se tidligere barn igjen etter en lang sommerferie. Alle har vokst å blitt mye eldre siden før sommeren. Noen nye er allerede på plass og begynner å føle seg litt hjemme i barnehagen. Det er mye nytt for mange. Noen skifter barnehage fordi de flytter, andre skal begynne for første gang. Det er spennende for hele familien.

Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen til et nytt og spennende år i Barnas Hage Larsgården.

• Når kommer kyllingene våre?

Nå venter vi bare på at kyllingene våre skal klekkes. De skal være i rugekassen i 18 dager. Snart skal vi lyse gjennom eggene og se hvor mange av eggene det er kyllinger i.

• Klekking av kyllinger til påske!

Nå i tiden fram til påske har vi bestemt oss for at barna i barnehagen skal få være med i prosessen på å klekke fram kyllinger.

På fellesrommet oppe står det nå en liten rugemaskin. Den er ikke større enn at den rommer 10 egg.

Dere er hjertelig velkommen til å komme inn på fellesrommet oppe og se å være med oss og barna på prosessen.

• Våren er kommet!

Og dermed kommer sola også, får vi håpe. Men da er det lurt å ta noen forhåndsregler.

• Norsk Luftambulanse

Vi har et samarbeid med Norsk Luftambulanse, som gjør at vi får gode plansjer vi kan dele med dere foreldre.

• Månedsplan for november

• LUSEKAMPANJE KLIKK HER!

UKE 35 HAR VI LUSEKAMPANJE.

VI OPPFORDRER ALLE FORELDRE TIL Å SJEKKE BARNET DENNE UKEN. VI HAR SETT AT ETTER VI BEGYNTE MED ÅRLIG LUSESJEKK HAR ANTALL TILFELLER GÅTT NED.

VI HÅPER DERE KAN HJELPE OSS Å BIDRA TIL AT VI FÅR NED ANTALL TILFELLER

• 5 om dagen!

Vi i Barnas Hage Larsgården er opptatt av at barna skal få varierte og gode smaksopplevelser i barnehagen. Vi ønsker og gi dem et sunt og så naturlig kosthold som mulig.

Vi er derfor medlem av frukt.no og oppfordrer foreldre og andre til å gå inn på nettsiden www.frukt.no/barnehage for tips og ideer til å spise mere frukt og grønt.

• ASTRID LINDGREN

Astrid Lindgren er en av tidenes største barnebokforfattere. Hun har skrevet en rekke kjente barnebøker. Hun har også skrevet mange bøker som er blitt til film. Astrid Lindgrens bøker er en gjenganger i barnehagen, men vi ble ekstra inspirert da vi var på studietur til Stockholm. Derfor har vi dette barnehageåret valgt at vi skal ha fokus på Astrid Lindgren. De største har valgt å ha om Emil I Lønneberget og de minste Pippi Langstrømpe.

• SNØ I BARNEHAGEN

Vinter og snø er en spennende tid i barnehagen. De første snøkornene skaper store forventninger hos barna. Noen husker snøen som var forrige år og alle de spennende lekene som følger med.

De minste barna har ikke opplevd snø før og dette er noe helt nytt for dem. De skal gjøre mange nye opplevelser med snø. De skal ake, bygge og sanse

Nå gler vi oss til vinteren!!!
    Dettte blir gøy:)

• Planleggingsdager barnehageåret 2012/2013 KLIKK HER!

Da er 4 av 5 planleggingsdager bestemt. Dagene blir brukt til kurs, planlegging av året og evaluering av oss selv. Det er nyttig for oss å møtes hele personalgruppen. Det er noe vi ikke har mulighet til i løpet av hverdagen ellers.
    Den siste planleggingsdagen har vi felles med flere private barnehager i midtre og ytre bydel.